Uudised - Toiduvalmistamise konkurss „SOOME 100“


Eesti Vabariik 100
Georg Lurich
Sündmuste kalender
E T K N R L P
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
Tänased üritused
Korvpallivõistlus Simuna spordihoones
Jumalateenistused
Töötuba Väike-Maarja seltsimajas
Nädala eelinfo
47. nädal
46. nädal
Ametlikud teated
*Väike-Maarja Vallavalitsus läheb üle e-arvetele
*Rahandusministeeriumi info haldusreformi jätkumise kohta
*Infot rongi- ja bussiliikluse sõidugraafikute kohta
*Teade ruumi väljaüürimisest
Infoleht
Infolehtede arhiiv
Kasutajatele
Kasutajanimi:

Parool:

Pea mind meeles
Unustasid parooli?
Registreeru kasutajaks
Sotsiaalmeedia
Facebook
Koostööpartnerid

Toiduvalmistamise konkurss „SOOME 100“

MTÜ PAIK ja OÜ Freezedry kutsuvad osalema Pandivere piirkonna toidu konkursil, millega tähistame Soome 100 aastapäeva.

Soovime välja selgitada piirkondliku toidu, mida võiks pakkuda Soome turule külmkuivatatuna.
Oma toote soovime suunata suvilates viibijatele(mökki), et neil oleks võimalik kerge vaevaga valmistada eine vabas looduses.

Konkursile võivad esitada oma tooted Pandivere piirkonna
• kõik kokandusest huvitatud isikud,
• organisatsioonid,
• ettevõtted,
• tunnustatud köögid,
• koolisööklad.

Kindlasti soovime näha kohaliku tooraine kasutamist, meie maitsete tutvustamist soomlastele.

Konkursi idee on leida toidud, mis võiksid soomlastele meeldida. Konkursile võib esitada nii suppe, praade kui magustoitusid. Suppide ja praadide liigituseks on: köögiviljasupid, püreesupid, kalasupid, lihasupid. Praadidel vormiroad, makaronist toidud, riisitoidud, kartulist toidud jne. Oluline on et valmistoitu saaks kiirkülmutada.

Konkursis osalemiseks on vajalik kindlasti kalkuleerida toidule hind, välja on vaja tuua retsepti komponendid ja toorainete hinnad. Ära tuleb märkida, kas toit sisaldab laktoosi või gluteeni. 

Kogus, mis tuleb saata Simuna kiirkülmutus ettevõttesse on: suppidel 3,5 kg ja prael 4 kg.
Valmistoitu ei pea ise Simunasse viima, ühendust tuleb võtta Anne Põldmaaga telefonil 5197 2262.

Valmistoitude esitamise tähtaeg on 31. oktoober.

3. novembril on kiirkülmutatud toitude degusteerimine ja parimate välja selgitamine.
Parimatele on auhinnad!
Kui kõik läheb hästi ja toit maitseb ka Soome esindajatele, siis on võimalik, et toidu retsept läheb masstootmisesse.

Ideede saamiseks googeldage, vaadake mis soomlastele maitseb ja katsetage!

MTÜ PAIK, täiendav info tel 5308 8077
OÜ Freezedry täiendav info tel 5197 2262